Italia Independent

Italia Independent is een merk die je niet snel zal tegenkomen in Nederland. In Italië kan je dit zeker wel vinden. Italia Indepentent. Ze hebben een lijn waarbij ze de Italiaanse vlag verwerken in hun kleding. Dit keer UK style.

Merk: Italia Independent
Type: I-I mod.F57000, I-I mod.T57020
Waar: Italia Independent

Pantofola, Women

Ook voor vrouwen zijn er mooie sneakers. Deze witte Pantofola d’Oro sneakers voor vrouwen hebben een heel fijn stiksel met de tricolore op de achterkant van de schoen.

Klik op de foto voor een vergroting, het gaat immers om de details.

Tre Versioni

Giorgio heeft 3 versies van een schoen ontworpen. Door te spelen met de tricolore zelf, de stripings en de kleur van de schoen, zijn ze toch wel erg verschillend.

Merk: Giorgio
Type: he86941
Waar: Omoda

Armani

Schoenen bevatten op het moment het meest een tricolore. Deze schoenen van Armani heeft de vlag op de rand van de zool en in het logo.

Merk: Armani Jeans
Verkrijgbaar bij Bob Bayer, Utrecht

Kleine vlaggetjes

Als je een shirt besteld bij Punto Italiano, valt het je waarschijnlijk niet meteen op dat er op alle shirts een klein vlaggetje staat, de tricolore! Deze staat net boven het manchet en is een leuke eyecatcher.

Ik heb een aantal afbeeldingen waarbij je het goed kan zien gevonden. Het is een detail wat goed erbij past.

Bodywear

winter is nog niet voorbij maar het seizoen van de Bodywarmer komt er al wel aan.. State of Art heeft een bodywarmer uit de Targa Florio collectie. Bodywarmers kan je goed combineren met een vest of een trui, bij deze bijvoorbeeld een blauwe trui eronder.

Merk: State of Art
Type: 791-17400, Targa Florio collectie
Waar: State of Art

Coppa Campioni

De winkels van Pantofola d’Oro in Italië hebben een hele andere collectie dan in Nederland. Waarom? Omdat de smaak verschilt. Deze sneakers zijn ook voor Nederland een mooie aanwinst, dus snel importeren!

Merk: Pantofola d’Oro
Type: Coppa Campioni CC03 /CC04
Waar: Italia 😉


Giro d’Italia 2010

8 mei 2010 is de start van de Giro d’Italia. Dit jaar zijn de 1e, 2e en 3e etappe in Nederland.

1 08/05 Amsterdam – Amsterdam 8.4
2 09/05 Amsterdam – Utrecht 209
3 10/05 Amsterdam – Middelburg 209

Ben je zelf ook een wielrenner, dan stel ik voor om de volgende tube-banden aan te schaffen. Deze zijn geheel in stijl van de Giro. Ze zijn ontworpen voor oud wielrenner “il Guerriero”, of beter gezegd Michele Bartoli. De tricolore op de banden komen erg mooi uit en zullen zeker opvallen!

Merk: Vittoria
Type: Il Guerriero
Waar: Vittoria webshop


State of Art Shirt

Bij State of Art hebben ze de smaak te pakken. De Targa Florio Collection bevat diverse shirts waarin de tricolore verwerkt zitten. 1 shirt heeft bijvoorbeeld een wapen met de Italiaanse vlag. Het andere shirt heeft op de verbinding van de twee helften de tricolore in stripe-vorm. Een ander opvallend detail is de vlag op het knoopje.

Collectie: Targa Florio Collection’09
Merk: State of Art
Type:  211-17404& 212-17405
Waar:  State of Art